top of page

Cukrová poleva na perníčky

  • Obrázek autora: Zuzana Boháčová
    Zuzana Boháčová
  • 13. 10. 2020
  • Minut čtení: 1

Vánoce pomalu klepou na dveře a nám se začínají hromadit objednávky na vánoční perníčky. Malé sladké radosti s jemným sněhobílým zdobením dělají radost dětem a hravě zastoupí i dekorace na stromečku.

Začíná to přípravou těsta, jeho správným odležením i správným pečením. Pak přichází na řadu zdobení, které bych označila za punkové. 😊


Sáčky vyrábíme z pevnější fólie, kterou svaříme ve vakuovačce. A co se týče polevy, tak ji děláme od oka.


POSTUP 1. Ručním šlehačem našleháme bílky do husté bílé pěny. 2. Přisypáváme moučkový cukr (ani ho neproséváme) dokud není poleva dostatečně tuhá. 3. Nepřidáváme žádný škrob ani citronovou šťávu. Prostě jen bílek a cukr.


Ať už si perníčky upečete nebo koupíte, uchovávejte je v uzavřené nádobě v chladné místnosti. Správná vlhkost vzduchu zařídí, že budou měkké.


TIP

Pokud vám perníčky ztvrdly, dejte k nim do krabičky plátek chleba či rozpůlené jablko. Perníčky si z něj nasají vlhkost a budou opět měkké. U jablka dbejte, aby se rozkrojená část nedotýkala perníčků. Mohly by se rozmočit.


Comments


bottom of page